woensdag 17 juli 2013

Kooza tram rijdt tussen Knokke-Heist en De Panne

Vanavond beleeft de badstad de dress-rehearsal van Kooza, de show van Cirque du Soleil, die de zomer in onze regio nog een stuk zonniger maakt dan reeds het geval was. Ondertussen rijdt tussen Knokke-Heist / Oostende en De Panne ook reeds een helemaal Koozaïsch bekleefde kusttram. Dat was in Bilbao ook het geval. Daar werden de mensen trouwens helemaal liederlijk van hun “Kooza tranvia”. Bij ons liggen her en der fotografen op de loer om de unieke Kooza kusttram op gevoelige plaat vast te leggen.

Veel fotografen zijn trouwens woensdagavond ook al van de partij om het showgebeuren op gevoelige chip vast te leggen. Dinsdag werd in het tentendorp van Kooza bij het station van Knokke ook de laatste hand gelegd aan de zeer dure en flamboyante kostuums die de artiesten aan hebben tijdens hun nummers. Geen detail wordt daarbij vergeten. Zo werd de “footwear” ook keurig opnieuw in zuiver wit gestoken. Clown Alan Parry noemde het gisteren een “shoe painting party”. Nadien trakteerde hij zichzelf op een “Brugse Zot” en apennootjes bij Tracks & Travellers. 

Ondertussen genieten de artiesten, die gelogeerd zijn in Knokke-Heist en Brugge, nog even van een paar rustige momenten voor de zenuwslopende drukte van de optredens weer van start gaat. Veel indruk maken trouwens de peperdure wagens die in de badstad rondtoeren. Rad-des-doods-waaghals Robinson Valencia zei “’IK heb wel zin in zo’n Ferrari, maar m’n portemonnee veel minder. Het zal moeten blijven bij een fotootje vrees ik”.    

Praktisch:
Je vindt KOOZA naast het treinstation van Knokke-Heist, Natiënlaan, 8300 Knokke
Tickets vanaf 34 euro, premiumtickets 104,5 euro


Volg KOOZA ook via TWITTER