donderdag 25 april 2013

Kooza artiesten brengen blitzbezoek aan Knokke-Heist

Op donderdag 2 mei brengen enkele artiesten van KOOZA alvast een exclusief bezoek aan Knokke-Heist. Ze willen de plaatselijke sfeer even opsnuiven en ook verder kennis maken met de plaatselijke pers. Het wereldberoemde gezelschap van Cirque du Soleil is klaar om deze zomer voor de allereerste keer zijn Grand Chapiteau op te trekken in Knokke-Heist. Op 18 juli 2013 vindt de eerste voorstelling van KOOZA plaats. De witte kathedraaltent wordt opgesteld ter hoogte van de Natiënlaan, naast het station van Knokke. KOOZA legt de nadruk op de fysieke inspanningen van menselijke prestaties in al hun pracht en breekbaarheid. Met de artiesten die op 2 mei de badstad zullen aandoen gaat het om “De Onschuldige” en de “Eenwieler”. Ze zullen onder meer afstappen bij het Kantoor van Toerisme. 

De Onschuldige
De Onschuldige is het mimepersonage waarrond de show is opgebouwd. De onschuldige, die eenzaam probeert te vliegeren, is een melancholiek figuur die naar de wereld van de Onheilstoker werd gevoerd. Hoewel hij kinderlijk naïef en eenvoudig lijkt, wil hij deze nieuwe wereld dolgraag verkennen. Maar wanneer hij de toverkunsten van de Onheilstoker gebruikt, stuit hij op een onverwachte en schokkende omgeving: de weerspiegeling van zijn ziel. Uit de Kooza (=doos) die De Onschuldige ontvangt bij het begin van de voorstelling wordt heel de show te voorschijn getoverd.

Eenwieler
De klassieke act op de unicycle wordt in een nieuw jasje gestoken met een extra passagier die bovenop zijn fietsende partner rondbeweegt. De twee artiesten dansen een pas de deux rond het podium in een samenspel van balans, acrobatiek, kracht, choreografie en perfecte samenwerking.

Kooza Première: vrijdag 18 juli 2013
Tickets vanaf 34 euro, premiumtickets 104,5 euro